Pridať recept

Foccacia chlieb

ingrediencie

Cesto:

1 hrnček
horúca voda
2 PL
olivový olej
3 hrnčeky
hladká múka
2 PL
sušené mlieko
2 PL
cukor
1,5 KL
soľ
2 KL
sušené droždie

Ostatné:

50 g
maslo
1 KL
sušený cesnak
1/2 hrnček
permezán
1 KL
sušená petržlenová vňať

postup

1.
Do pekárne najskôr vložíme mokré suroviny, potom suché a pomocou nej vymiešame hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme nakysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto vyberieme, rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme znova nakysnúť. Medzitým si maslo rozpustíme a zmiešame so sušeným cesnakom a petržlenovou vňaťou.
3.
Cesto nakrájame na pásiky pomocou kolieska na pizzu, potrieme ho ochuteným maslom, posypeme strúhaným parmezánom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať