Foccacia chlieb
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1
hrnček
horúca voda
2
PL
olivový olej
3
hrnčeky
hladká múka
2
PL
sušené mlieko
2
PL
cukor
1,5
KL
soľ
2
KL
sušené droždie
Ostatné:
50
g
maslo
1
KL
sušený cesnak
1/2
hrnček
permezán
1
KL
sušená petržlenová vňať
postup
1.
Do pekárne najskôr vložíme mokré suroviny, potom suché a pomocou nej vymiešame hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme nakysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyberieme, rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme znova nakysnúť. Medzitým si maslo rozpustíme a zmiešame so sušeným cesnakom a petržlenovou vňaťou.
3.
Cesto nakrájame na pásiky pomocou kolieska na pizzu, potrieme ho ochuteným maslom, posypeme strúhaným parmezánom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.