Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečená špargľa so šunkou a syrom

ingrediencie

500 g
špargľa
podľa chuti
soľ
4 plátky
šunka
trochu
maslo na potretie
50 g
tvrdý syr
1 ks
vaječný žĺtok
100 ml
smotana
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Oškrabanú špargľu bez drevnatých koncov pokvapkáme citrónovou šťavou a zviažeme do zväzkov. Vložíme do vriacej posolenej vody a varíme 20 min. Odstránime niť a výhonky rozdelíme na plátky šunky. Zvinieme a vložíme do vymastenej zapekacej misy.
2.
Posypeme strúhaným syrom. Prelejeme žĺtkom rozmiešaným v smotane a v predhriatej rúre zapekáme asi 10 min. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...