Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečená špargľa so šunkou a syrom

ingrediencie

500 g
špargľa
podľa chuti
soľ
4 plátky
šunka
trochu
maslo na potretie
50 g
tvrdý syr
1 ks
vaječný žĺtok
100 ml
smotana
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Oškrabanú špargľu bez drevnatých koncov pokvapkáme citrónovou šťavou a zviažeme do zväzkov. Vložíme do vriacej posolenej vody a varíme 20 min. Odstránime niť a výhonky rozdelíme na plátky šunky. Zvinieme a vložíme do vymastenej zapekacej misy.
2.
Posypeme strúhaným syrom. Prelejeme žĺtkom rozmiešaným v smotane a v predhriatej rúre zapekáme asi 10 min. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.