Pridať recept

Cesnačky

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
horúca voda
2 PL
zmäknuté maslo
1 ks
vajce
3/4 hrnček
hladká múka
1/4 hrnček
kryštálový cukor
1 KL
soľ
3 KL
sušené droždie

Na potretie:

2 PL
rozpustené maslo
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
bazalka
1 PL
hrubá morská soľ

postup

1.
Všetky suroviny na cesnačky v uvedenom poradí vložíme do domácej pekárne a necháme ju vymiesiť cesto. Potom cesto z pekárne vyberieme na pomúčenú dosku, trochu ho rozvaľkáme a rozdelíme ho pozdĺžne na polovicu a potom každú časť cesta na 6 kúskov.
 
2.
Malo by nám vzniknúť 12 pásikov, z ktorých rukami urobíme uzol. Cesnačky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme ich utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 200°C a pečieme ich približne 10 minút.
3.
Medzitým maslo rozpustíme, pridáme prelisovaný cesnak a sušenú bazalku. Akonáhle cesnačky vyberieme z rúry, potrieme ich ochuteným maslom, posypeme soľou a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mirka.fedurcova
15.1.2017 11:57 | |
+12 -0
Prepacte ale nemate v tomto recepte chybu? Bud vela vody alebo malo muky?
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...