Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Buchty na hotdog

8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/4 hrnček
vlažné mlieko
1 ks
vajce
2 PL
maslo
1/4 hrnček
kryštálový cukor
1 KL
soľ
3/4 hrnček
hladká múka
1/4 KL
sušené droždie
1 PL
rozpustené maslo na potretie

postup

1.
Všetky uvedené suroviny okrem rozpusteného masla v danom poradí vložíme do domácej pekárničky. Zvolíme vhodný program na miesenie cesta a počkáme, kým za nás pekáreň urobí tú najhoršiu prácu.
2.
Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku a nakrájame na 8 rovnakých kúskov. Z nich rukami vytvarujeme pozdĺžne buchty, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom. Prikryjeme ich utierkou a necháme približne 30 minút kysnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C a buchty pečieme približne 9 minút.
4.
TIP: Z tohto cesta sa dajú pripraviť aj buchty na hamburger, akurát z nich urobíme bochníčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.