Bagels z domácej pekárne
9
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
horúca voda
1,5
KL
soľ
2
PL
kryštálový cukor
3
hrnčeky
hladká múka
1
balíček
sušené droždie
Ostatné:
3
litre
vriaca voda
3
PL
kryštálový cukor
trochu
kukuričná múka
1
ks
vaječný bielok
postup
1.
Všetky suroviny na cesto v danom poradí vložíme do domácej pekárne. Zapneme vhodný program na miesenie cesta a už len počkáme, kým nebude vymiesené. Vymiesené cesto vyberieme na pomúčenú dosku a necháme ho chvíľu odpočívať.
2.
Medzitým v hrnci privedieme k varu vodu s cukrom. Cesto rozdelíme na rovnakých 9 kúskov, z každého urobíme guľu a v nej palcom dierku. Cesto otočíme na prste, aby sa otvor zväčšil. Bagely uložíme na plech vysypaný kukuričnou múkou a zakryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Bagely opatrne namočíme z každej strany po cca 1 minútu vo vriacej vode s cukrom. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou, vrátime na plech, potrieme bielkom a vložíme piecť do rúry na cca 20 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.