Prekladaný škoricový chlieb
4
porcie
155
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1/3
hrnček
mlieko
4
PL
maslo
1/4
hrnček
horúca voda
1
KL
vanilkový extrakt
2
ks
vajce
3
hrnčeky
hladká múka
1/4
hrnček
kryštálový cukor
1/2
KL
soľ
1
balíček
sušené droždie
Plnka:
1
hrnček
hnedý cukor
2
KL
mletá škorica
1
štipka
mletý muškátový oriešok
4
PL
rozpustené maslo
postup
1.
Maslo s mliekom zohrejeme a nalejeme do domácej pekárne. Postupne pridáme zvyšné prísady na cesto, zapneme príslušný program a necháme si vymiesiť cesto.
2.
Vymiesené cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme rozpusteným maslom. Posypeme ho zmesou škorice, muškátového orieška a cukru. Potom cesto nakrájame na štvorčeky, ktoré na seba uložíme a vložíme ich do vyššieho plechu.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C a cesto necháme kysnúť na dvojnásobok v plechu. Potom chlieb vložíme do rúry a pečieme približne 35 minút dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.