Pridať recept

Brusnicová omáčka

ingrediencie

30 ml
olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1/2 KL
mletý zázvor
1/4 KL
mleté klinčeky
1/4 KL
soľ
1/4 KL
mletá červená paprika
375 ml
brusnice
250 ml
voda
125 ml
pomarančový džús
1/4 hrnček
hnedý cukor
2 PL
červený vínny ocot
2 PL
melasa
1 KL
pomarančová kôra
1/2 KL
chilli korenie

postup

1.
V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita. Pridáme zázvor, klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, vodu, pomarančovú šťavu, kôru, hnedý cukor, ocot, melasu a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu.
 
2.
Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a buď ju necháme v takomto stave alebo ju rozmixujeme na pyré. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať