Pridať recept

Ovocná barbecue omáčka

ingrediencie

400 ml
paradajková omáčka
150 ml
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
125 ml
jablčný ocot
1/3 hrnček
hnedý cukor
1/2 KL
soľ, mleté čierne korenie
1/3 hrnček
datle
1/3 hrnček
hrozienka
60 ml
dijonská horčica
2 PL
melasa
2 KL
worčestrová omáčka
1 KL
pomarančová kôra
1 štipka
mleté klinčeky

postup

1.
V hrnci zmiešame paradajkovú šťavu, pretlak, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, ocot, hnedý cukor, soľ, korenie, ďatle, hrozienka, horčicu, melasu, worčestrovú omáčku, pomarančovú kôru a mleté klinčeky. Celú zmes premiešame a privedieme k varu.
 
2.
Potom teplotu znížime a omáčku varíme na miernom ohni približne hodinu. Uvarenú omáčku necháme vychladnúť a rozmixujeme ju ponorným mixérom na hladké pyré. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží cca mesiac.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať