Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami

6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehná
2 ks
cibuľa
čerstvý zázvor 3 cm
3 strúčiky
cesnak
1 ČL
šafrán
1 ČL
vriaca voda
1 ČL
mletá rasca
1 ks
celá škorica
2 PL
paradajkový pretlak
500 ml
kurací vývar
12 ks
sušené marhule
2 PL
med
šťava z pol citróna
olivový olej

postup

Tajine, teda tažín je typické marocké jedlo. Varí sa hlavne z jahňaciny a v špeciálnej nádobe. Ja som varila v obyčajnom hrnci a z kuraciny, ale musím povedať, že je to aj tak výborné jedlo.
2.
Stehná vykostíme, zbavíme koží a tuku - urobíme 12 filiet, cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
3.
Mäso osolíme a okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
4.
Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, postrúhaný zázvor a pretlačený cesnak, ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme asi 10 minút.
5.
Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody a necháme minútu vylúhovať. Potom pridáme do hrnca.
6.
Pridáme aj všetko ostatné, aj mäso a na miernom plameni varíme asi 30 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...