Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami

6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehná
2 ks
cibuľa
čerstvý zázvor 3 cm
3 strúčiky
cesnak
1 ČL
šafrán
1 ČL
vriaca voda
1 ČL
mletá rasca
1 ks
celá škorica
2 PL
paradajkový pretlak
500 ml
kurací vývar
12 ks
sušené marhule
2 PL
med
šťava z pol citróna
olivový olej

postup

Tajine, teda tažín je typické marocké jedlo. Varí sa hlavne z jahňaciny a v špeciálnej nádobe. Ja som varila v obyčajnom hrnci a z kuraciny, ale musím povedať, že je to aj tak výborné jedlo.
2.
Stehná vykostíme, zbavíme koží a tuku - urobíme 12 filiet, cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
3.
Mäso osolíme a okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
4.
Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, postrúhaný zázvor a pretlačený cesnak, ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme asi 10 minút.
5.
Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody a necháme minútu vylúhovať. Potom pridáme do hrnca.
6.
Pridáme aj všetko ostatné, aj mäso a na miernom plameni varíme asi 30 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...