Pridať recept

Domáci chlieb

30
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hladká múka
1 ks
zemiak v šupke uvarený
1 ČL
octu
25 g
droždia
1 ČL
kryštálový cukor
2 ČL
soľ
1 PL
celá rasca

postup

Jednoduchý recept na skvelý domáci chlebík s výbornou chrumkavou kôrkou, len sa tak po ňom zaprášilo...
Preosejeme si múku do misy, v ktorej budeme miesiť cesto. V múke urobíme jamku, nadrobíme droždie, dáme 1 lyžičku kr. cukru a zalejeme pohárom teplej vody. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme nastrúhaný v šupke uvarený zemiak, soľ, rascu, ocot, podľa potreby dolejeme teplú vodu a zamiesime cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vykysnuté cesto dáme na vymúčenú dosku, rozdelíme si ho na 2 polovice a vytvarujeme si 2 bochníky, na doske ich necháme oddýchnuť aspoň 20 minút. Vytvarovaný bochník dáme na vymastený a vymúčený plech. Pred pečením potrieme cesto vodou, aby sa urobila kôrka a pečieme v rozpálenej rúre. Najskôr pečieme na 240 stupňov asi 20-25 minút, neskôr stíšime teplotu na 180 st. a pečieme ešte ďalších asi 25-30 minút, treba sledovať...
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...