Pridať recept

Smotanové huby

ingrediencie

500 g
čerstvé huby
2 strúčiky
cesnaku
1 zväzok
petržlenová vňať
2 PL
maslo
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 KL
hladká múka
200 ml
12% sladká smotana
trochu
maslo na vymastenie
100 g
tvrdý syr

postup

1.

Huby pokrájame na tenké plátky a s nadrobno pokrájaným cesnakom a tretinou pokrájanej petržlenovej vňate ich opražíme na masle.

 
2.

Jemne posolíme, mletým čiernym korením, poprášime lyžičkou múky. Dôkladne premiešame a zalejeme smotanou.

3.

Pripravené huby dáme do zapekacej misy vymastenej maslom a v stredne rozohriatej rúre zapečieme. Keď smotana zhustne, jedlo posypeme nastrúhaným syrom a ešte chvíľu zapekáme dozlatista. Nakoniec posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom a zeleninovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Linecké koláčiky
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk - Vianoce tretí týždeň
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk
VEĽKÁ VIANOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 1 000 Eur: Stačí pridať recept a ste v hre o perfektné ceny!
VEĽKÁ VIANOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 1 000 Eur: Stačí pridať recept a ste v hre o perfektné ceny!
Veľká vianočná súťaž je tu! Pustite sa (nielen) do vianočného pečenia, ale aj varenia, pošlite nám svoj...
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ: Pošlite nám vaše krásne veľkonočné recepty a my vás odmeníme!
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 300 Eur: Pošlite nám vaše krásne recepty a my vás odmeníme
Veľkonočné sviatky sú už za rohom a preto sme si pre vás pripravili aj krásne ceny, ktoré môžete získať...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...