Huby zapečené so zemiakmi
stredná
náročnosť
ingrediencie
trochu
maslo na vymastenie formy
750
g
zemiaky
400
g
čerstvé huby
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
200
ml
12% sladká smotana
2
ks
vajce
100
ml
vývar
trochu
strúhaný muškátový oriešok
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Do zapekacej misy vymastenej maslom rozložíme časť ošúpaných a na plátky pokrájaných zemiakov. Na ne dáme vrstvu na plátky pokrájaných húb, ktorú posypeme trochou nadrobno pokrájanej cibule a cesnaku.
2.
Jemne posolíme a okoreníme. Ďalšiu vrstvu tvoria opäť plátky zemiakov. Vrstvy striedame, kým nespotrebujeme všetky suroviny.
3.
Povrch zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcami, vývarom, muškátovým orieškom a posypeme petržlenovou vňaťou. V stredne rozohriatej rúre zapekáme, kým zemiaky nezmäknú a neutvorí sa zlatistá kôrka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.