Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Paradajky plnené hubami

ingrediencie

4 ks
paradajka
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
čerstvé huby
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
2 ks
vajce
trochu
strúhanka
2 strúčiky
cesnak
trochu
petržlenová vňať
trochu
olej na vymastenie
1 PL
maslo

postup

1.
Z paradajok zrežeme vršky, vyberieme dužinu a vnútro jemne posolíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme tenké plátky húb, posolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
2.
Do vychladnutých húb vmiešame rozšľahané vajcia, trocha strúhanky na zahustenie, pretlačené strúčiky cesnaku a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Zmes dôkladne premiešame a naplníme ňou paradajky. Poukladáme ich do olejom vymastenej zapekacej misy a pokvapkáme roztopeným maslom.
3.
Paradajky zapekáme v stredne rozohriatej rúre, kým plnka nezačne zlatnúť. Paradajky plnené hubami podávame s chlebom alebo pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.