Fazuľový guláš s klobásou
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
biela fazuľa
1
ks
paradajka
1
ks
paprika
3
PL
olej
2
ks
cibuľa
1
KL
mletá sladká paprika
1
štipka
mletá štipľavá červená paprika
2
PL
hladká múka
1
kocka
bujón
2
strúčiky
cesnaku
trochu
čierne korenie
trochu
soľ
100
ml
voda
1
štipka
majorán
1
ks
klobása
postup
1.
Prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu, pokrájanú paradajku a papriku zalejeme vodou, aby boli ponorené a uvaríme takmer domäkka.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypeme mletou paprikou a múkou, premiešame, zalejeme vodou a opäť dôkladne premiešame.
3.
Pridáme fazuľu aj s vývarom, bujónovú kocku, prelisovaný cesnak, korenie, majoránku, posolíme a povaríme. Ak je guláš prihustý, prilejeme vodu a necháme zovrieť.
4.
Porcie guláša doplníme opečenou a na kolieska pokrájanou klobásou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.