Pridať recept

Čokoládové prekvapenie s malinami

ingrediencie

Na dezert

1 balíček
Dessert Chocolat Dr Oetker
400 ml
plnotučné mlieko
45 g
cukor

Na ozdobu

200 g
mrazené maliny
2 PL
cukor
1 KL
Gustino jemný kukuričný škrob DrOetker
200 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
Smeta-fix DrOetker
zdobenie tmavé DrOetker

Ešte potrebujeme

4 ks
POHÁRE
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

postup

1.
Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.
 
2.
Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť.
3.
Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme zdobením.
4.
TIP: Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať