Čokoládové prekvapenie s malinami
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na dezert
1
balíček
Dessert Chocolat Dr Oetker
400
ml
plnotučné mlieko
45
g
cukor
Na ozdobu
200
g
mrazené maliny
2
PL
cukor
1
KL
Gustino jemný kukuričný škrob DrOetker
200
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
Smeta-fix DrOetker
zdobenie tmavé DrOetker
Ešte potrebujeme
4
ks
POHÁRE
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
postup
1.
Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.
2.
Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť.
3.
Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme zdobením.
4.
TIP: Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie...
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.