Maslové rizoto s hubami
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
šálky
čerstvé huby
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
2
šálky
ryźa
3
PL
olivový olej
5
dl
vývar
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
dl
biele víno
3
PL
maslo
trochu
byliniek (rozmarín, oregano, tymian, petržlenová vňať)
postup
1.
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky. Ryžu prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať.
2.
V hlbšej panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a huby. Po chvíli pridáme ryžu, premiešame. Zalejeme tretinou horúceho vývaru a počkáme, kým sa vývar úplne vstrebe. Mierne premiešame, osolíme a okoreníme.
3.
Zalejeme vínom, stíšime plameň a stále miešame. Ak treba, ešte podlievame horúcim vývarom. Keď je ryža takmer mäkká, začneme po lyžiciach pridávať maslo a neprestávame miešať, kým sa rizoto s hubami zvláčni.
4.
Posypeme bylinkami a podávame s čerstvým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.