Čokoládové lievance s banánom a zmrzlinou
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/3
hrnček
kryštálový cukor
1/3
hrnček
kakao
1/3
hrnček
hnedý cukor
1,5
hrnčeky
hladká múka
1
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1/2
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
cmár
2
ks
vajce
3,5
PL
olej
1,5
KL
vanilkový extrakt
trochu
kokosový olej na pečenie
2
ks
banán
8
PL
vanilková zmrzlina
podľa chuti
čokoládový toping
postup
1.
V miske zmiešame kryštálový cukor, kakao, hnedý cukor, hladkú múku, sódu a štipku soli. V druhej miske šľahačom vymiešame vajíčka s mliekom, cmarom, olejom a vanilkovým extraktom. Obe zmesi zmiešame dohromady a vymiešame hladké čokoládové cesto.
2.
Postupne z cesta upečieme na rozpálenej panvici s troškou kokosového oleja približne 12 lievancov. Ešte horúce ich podávame s banánom, vanilkovou zmrzlinou a čokoládovým topingom.
3.
TIP: Lievance sa dajú upiecť aj v rúre ale musíte mať doma špeciálnu formu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.