Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový krém s makom

ingrediencie

hrstí
namočených sušených sliviek ak máte čerstvé, použite tie
10 ks
sušené slivky
4 PL
namočený mak nepomletý
2 PL
makový olej
1 ks
vanilka
1/2 KL
limetková šťava
lístky
mäta
trochu
voda

postup

1.

Vanilku vyškriabeme zo struku a struk môžeme v skúmavke uložiť do rumu alebo iného alkoholu na inú príležitosť. Rovnako dobre nám prevonia nádobku so sladidlom (trstinový cukor, brezový cukor, stévia).

2.

Do mixéra dáme všetky ingrediencie okrem maku. Vymixujeme do hladkej kaše, vmiešame lyžicou mak a vlejeme do misiek. Ak by ste kašu chceli odložiť do chladničky, dosť vám zhustne, nebojte sa však, dá sa vždy rozriediť. Vrch kaše ozdobíme makom, peľom a ovocím.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.