Pridať recept

Fazuľa zapečená s hubami

ingrediencie

250 g
fazuľa
300 g
čerstvé huby
1 KL
maslo
trochu
petržlenová vňať
1/2 KL
mletá rasca
trochu
soľ
3 ks
vajce
200 ml
mlieko
trochu
tuk na vymastenie
trochu
strúhanka na vysypanie formy

postup

1.

Prepláchnutú, vopred namočenú fazuľu zalejeme vodou, aby bola potopená. Uvaríme ju domäkka a scedíme.

 
2.

Huby pokrájame na plátky a na masle ich podusíme domäkka. Uvarenú fazuľu premiešame s dusenými hubami, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, rascu a posolíme.

3.

Pekáč potrieme tukom, vysypeme strúhankou a navrstvíme pripravenú zmes. Vložíme  ho do stredne rozohriatej rúry, najskôr krátko zapečieme, potom zalejeme rozšľahanými vajcami s mliekom a pečieme doružova asi 20 min. Podávame so zeleninovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.