Jogurtový chlieb s medvedím cesnakom
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hladká múka
100
ml
biely smotanový jogurt
120
ml
teplá voda
1
ČL
sušené droždie
1
ČL
cukor
1
ČL
soľ
20
g
medvedí cesnak
4
ks
cesnakové strúčiky
postup
Tento recept najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4637
1.
Do teplej vody dame cukor a drozdie, zamiesame a nechame postat, aby sa drozdie prebralo k zivotu. Ja som zarabala cesto v domacej pekarni, takze na spodok som dala jogurt, vliala som zivu vodu a nasypala muku a sol. Zapla som program cesto. Pocas miesana som este prisypala dve lyzice muky. Pokial budete zarabat cesto rucne, tak postupujte uplne bezne ako zvyknete pri kysnutom ceste. Hotove cesto je makke a pruzne.
2.
Cesto, po vykysnuti, zdvojnasobi svoj objem….pri beznom kysnuti v mise, by som to videla tak na hodinu. Vykysnute cesto prelozime na dosku….podsypeme mukou, ale davajme pozor, aby sa muka nedostala do stredu cesta. Cesto roztiahneme na doske do tvaru obdlznika, islo mi to aj bez valku. Cesto sa nevracalo do stredu a velmi dobre sa s nim pracovalo. Medvediemu cesnaku odrezeme stopky az ku listkom a listky nakrajame na pruzky. Bylinky rozlozime po ceste, tak centimeter od okrajov. Cesnak osupeme a nasekame na drobno. Tento cesnak rozhadzeme po bylinkach.
3.
Cesto z kratsej strany zarolujeme pevne, podobne ako roladu a kraje dobre utesnime. Vytvarujeme podlhovasty bochnik a prelozime ho na plech, vylozenym papierom na pecenie. Bochnik polozime spojom na spodok a este ho upravime do pekneho tvaru. Povrch bochnika posypeme mukou a rukami ju dobre roztrieme. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame ho este kysnut 45 minut. Medzitym vyhrejeme ruru na 175 stupnov. Pecieme 60 minut a po upeceni ho nechame vychladnut na mriezke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.