Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom

ingrediencie

500 g
špaldová hladká múka
20 g
sušené droždie
300 ml
mlieko
2 KL
soľ
1 PL
maslo
100 g
medvedí cesnak
hrubozrnná soľ

postup

Slaná chuťovka k pivu alebo vínu :)
1.
Z múky, droždia, roztopeného masla, soli a mlieka spracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút nakysnúť.
2.
Medzitým si maslo vymiešame s medvedím cesnakom, ktorý sme umyli a nasekali na jemno.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm a potrieme ho rovnomerne maslovo-cecnakovou zmesou.
4.
Cesto rozdelíme na polovicu a preložíme plnkou na stred. Narežeme pásiky hrubé asi 2 cm (dĺžku nechám na vašom uvážení).
5.
Pásiky postupne skrútime a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov iba na 5 minút.
6.
Maslo sa začne topiť, a to je čas, kedy posypeme tyčinky hrubou soľou. Vložíme naspäť do rúry, teplotu necháme takú istú a pečieme priližne 30-40 minút, pokým tyčinky krásne zhnednú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vicka_k
23.3.2016 08:23 | |
+5 -1
V recepte nie je k plnke spomenute mnozstvo masla k cesnaku. Cas pecenia je pridlhy v pomere ku 190°C. Recept by bolo vhodne upravit. Inak chutne, chrumkave.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...