Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom

ingrediencie

500 g
špaldová hladká múka
20 g
sušené droždie
300 ml
mlieko
2 KL
soľ
1 PL
maslo
100 g
medvedí cesnak
hrubozrnná soľ

postup

Slaná chuťovka k pivu alebo vínu :)
1.
Z múky, droždia, roztopeného masla, soli a mlieka spracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút nakysnúť.
2.
Medzitým si maslo vymiešame s medvedím cesnakom, ktorý sme umyli a nasekali na jemno.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm a potrieme ho rovnomerne maslovo-cecnakovou zmesou.
4.
Cesto rozdelíme na polovicu a preložíme plnkou na stred. Narežeme pásiky hrubé asi 2 cm (dĺžku nechám na vašom uvážení).
5.
Pásiky postupne skrútime a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov iba na 5 minút.
6.
Maslo sa začne topiť, a to je čas, kedy posypeme tyčinky hrubou soľou. Vložíme naspäť do rúry, teplotu necháme takú istú a pečieme priližne 30-40 minút, pokým tyčinky krásne zhnednú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vicka_k
23.3.2016 08:23 | |
+5 -1
V recepte nie je k plnke spomenute mnozstvo masla k cesnaku. Cas pecenia je pridlhy v pomere ku 190°C. Recept by bolo vhodne upravit. Inak chutne, chrumkave.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?