Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingová čokoládovo-maková torta

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
med
2 balíčky
čokoládový puding
40 g
mak
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
200 g
čerešne
1 štipka
soľ
150 ml
cherry likér
džem

Čokoládová poleva

50 g
čokoláda
50 g
maslo

postup

2.
Pudingové prášky premiešame s kypriacim práškom do pečiva a pridáme do vyšľahaných vajec.
3.
Na záver pridáme pomletý mak, premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (priemer formy 18 cm).
4.
Pečieme pri 180 stupňoch 50-55 minút. To, či bude torta upečená, zistíme pichnutím špáradla do stredu torty. Po vytiahnutí by malo zostať čisté.
5.
Ešte teplý korpus polejeme cherry likérom (nešetríme, lebo korpus je vysoký a vďaka maku aj suchší).
6.
Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne a polejeme všetko čokoládovou polevou, ktorú si spravíme roztopením čokolády a masla nad parou.
7.
Necháme vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
2.5.2015 20:55 | |
+0 -0
krásne...mňam 3:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.