Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingová čokoládovo-maková torta

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
med
2 balíčky
čokoládový puding
40 g
mak
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
200 g
čerešne
1 štipka
soľ
150 ml
cherry likér
džem

Čokoládová poleva

50 g
čokoláda
50 g
maslo

postup

2.
Pudingové prášky premiešame s kypriacim práškom do pečiva a pridáme do vyšľahaných vajec.
3.
Na záver pridáme pomletý mak, premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (priemer formy 18 cm).
4.
Pečieme pri 180 stupňoch 50-55 minút. To, či bude torta upečená, zistíme pichnutím špáradla do stredu torty. Po vytiahnutí by malo zostať čisté.
5.
Ešte teplý korpus polejeme cherry likérom (nešetríme, lebo korpus je vysoký a vďaka maku aj suchší).
6.
Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne a polejeme všetko čokoládovou polevou, ktorú si spravíme roztopením čokolády a masla nad parou.
7.
Necháme vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
2.5.2015 20:55 | |
+0 -0
krásne...mňam 3:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.