Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingová čokoládovo-maková torta

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
med
2 balíčky
čokoládový puding
40 g
mak
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
200 g
čerešne
1 štipka
soľ
150 ml
cherry likér
džem

Čokoládová poleva

50 g
čokoláda
50 g
maslo

postup

2.
Pudingové prášky premiešame s kypriacim práškom do pečiva a pridáme do vyšľahaných vajec.
3.
Na záver pridáme pomletý mak, premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (priemer formy 18 cm).
4.
Pečieme pri 180 stupňoch 50-55 minút. To, či bude torta upečená, zistíme pichnutím špáradla do stredu torty. Po vytiahnutí by malo zostať čisté.
5.
Ešte teplý korpus polejeme cherry likérom (nešetríme, lebo korpus je vysoký a vďaka maku aj suchší).
6.
Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne a polejeme všetko čokoládovou polevou, ktorú si spravíme roztopením čokolády a masla nad parou.
7.
Necháme vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
2.5.2015 20:55 | |
+0 -0
krásne...mňam 3:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.