Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Marhuľovo-perníkový koláč bez vajec

ingrediencie

200 g
špaldová hladká múka
50 g
práškový brezový cukorxylitol
1/2 ks
vanilkový cukor
100 ml
kompótová šťava
7 dl
sterilizované marhule
100 ml
sójové mlieko
1 KL
perníkové korenie
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Posýpka

80 g
maslo
50 g
brezový cukorxylitol
100 g
špaldová hladká múka

postup

1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme perníkové korenie, vanilkový cukor, mletý brezový cukor, kompótovú šťavu, mlieko a trochu vanilkovej arómy.
2.
Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech (30x40cm).
3.
Na cesto uložíme celé marhule, ktoré sme nechali poriadne odkvapkať.
4.
Z múky, brezového cukru a masla vypracujeme posýpku, ktorou pokryjeme marhule na koláči.
5.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút, potom teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme ďalších 12 minút. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...