Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový koláč z ovsených vločiek

ingrediencie

400 g
ovsené vločky
3 ks
jablko
250 ml
sójový jogurt
100 g
med
3 ks
vajce
1 KL
škorica
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
1 KL
vanilková aróma
100 g
nasekané vlašské orechy

Poleva

100 g
mleté vlašské orechy
1 PL
med

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s medom a vanilkovým cukrom de peny.
2.
Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Prebytočnú šťavu z nich vytlačíme.
4.
K vyšľahaným vajciam pridáme jogurt, škoricu, vanilkovú arómu a jablká.
5.
Nakoniec primiešame ku zmesi pomleté ovsené vločky zmiešané s práškom do pečiva.
6.
Pred tým ako vylejeme zmes na plech, zľahka ku zmesi primiešame nasekané vlašské orechy.
7.
Na (tukom vymastený a mletými vločkami vysypaný) plech s rozmerom 30x40 cm rovnomerne rozotrieme cesto.
9.
Po vychladnutí potrieme koláč polevou z mletých orechov a medu. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...