Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový koláč z ovsených vločiek

ingrediencie

400 g
ovsené vločky
3 ks
jablko
250 ml
sójový jogurt
100 g
med
3 ks
vajce
1 KL
škorica
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
1 KL
vanilková aróma
100 g
nasekané vlašské orechy

Poleva

100 g
mleté vlašské orechy
1 PL
med

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s medom a vanilkovým cukrom de peny.
2.
Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Prebytočnú šťavu z nich vytlačíme.
4.
K vyšľahaným vajciam pridáme jogurt, škoricu, vanilkovú arómu a jablká.
5.
Nakoniec primiešame ku zmesi pomleté ovsené vločky zmiešané s práškom do pečiva.
6.
Pred tým ako vylejeme zmes na plech, zľahka ku zmesi primiešame nasekané vlašské orechy.
7.
Na (tukom vymastený a mletými vločkami vysypaný) plech s rozmerom 30x40 cm rovnomerne rozotrieme cesto.
9.
Po vychladnutí potrieme koláč polevou z mletých orechov a medu. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...