Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pikantná kuracia zmes s čiernymi olivami

ingrediencie

1 kg
kuracie prsia
3 PL
plnotučná horčica
2 KL
soľ
1 KL
čierne korenie
1 PL
sušená bazalka
1 ks
cibuľa
700 ml
lečo
2 PL
rajčiakový pretlak
75 g
olivy čierne
4 strúčiky
cesnak
1 KL
čili
1 PL
mletá červená paprika
200 ml
voda

postup

1.
Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Vo väčšej miske ich zmiešame s horčicou, soľou, čiernym korením a sušenou bazalkou.
2.
Cibuľu nakrájame na rezance a osmažíme na 1 PL oleja. K osmaženej cibuli pridáme kuracie mäso a zprudka ho opečieme zo všetkých strán.
3.
Po asi 10 minútach pridáme ku zmesi lečo, dolejeme asi 2 dl vody, okoreníme a prikryté dusíme 45 minút.
4.
Pred koncom pridáme ku zmesi pretlačený cesnak, pretlak a olivy. Dochutím sladkou červenou paprikou a chilli.
5.
Podávame s cestovinou v tvare vrtuliek, ktoré dokonale nasajú medzi špirály omáčku. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...