Pridať recept

Lacný langoš, lacná šiška

20
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
500 ml
teplá voda
2 KL
soľ

Kvások

150 ml
vlažná voda
1 ks
droždie
4 KL
kryštálový cukor

postup

1.
Najskôr si urobíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, vodu a nakoniec vykysnutý kvások. Dobre vymiešame a necháme kysnúť približne 40 minút.
 
2.
Cesto si vyvaľkáme na silikónovej podložke naolejovanej. Ja vždy robím z polovice cesta langoše a z polovice šišky. Langoše vykrojím a pred vložením do panvice povyťahujem. Šišky vykrajujem menšie.
3.
V panvici si rozpálime olej a vyprážame. Nakoniec si dochutíme langoše cesnakom, syrom a kečupom. Šišky cukrom a lekvárom, alebo nutelou. Dobrú chuť!
Lacný langoš, lacná šiška
Lacný langoš, lacná šiška
Zdroj: trubka40
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...