Pridať recept

Barbecue omáčka s whiskey a javorovým sirupom

Barbecue omáčka s whiskey a javorovým sirupom
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

400 ml
paradajková omáčka
150 ml
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
125 ml
jablčný ocot
1/3 hrnček
hnedý cukor
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
75 ml
whiskey
60 ml
javorový sirup
2 PL
kremžská horčica
1 KL
worčestrová omáčka
1 štipka
mletá škorica

postup

1.
Do menšieho hrnca nalejeme paradajkovú omáčku, pretlak, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, jablčný ocot, cukor, soľ, mleté čierne korenie, whiskey (ak budú omáčku konzumovať aj deti môžeme ho nahradiť jablkovým džúsom), javorový sirup, horčicu, worčestrovú omáčku a štipku mletej škorice.
 
2.
Omáčku za stáleho miešania privedieme k varu. Potom teplotu znížime a za občasného miešania ju varíme cca 60 minút. Omáčka by mala stratiť svoj objem aspoň o 1/3. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť. V chladničke vydrží v uzavretom pohári približne mesiac.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať