Pridať recept

Mangová barbecue omáčka

ingrediencie

2 PL
repkový olej
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
3 hrnčeky
lúpané paradajky
1/2 hrnček
suché červené víno
3 PL
med
1 PL
worčestrová omáčka
1 PL
jablčný ocot
1 KL
horčicové semienka
1 KL
mleté čierne korenie
1,5 KL
soľ
1/4 hrnček
voda
1/4 hrnček
mangový džem
1/2 KL
zázvor
2 PL
hnedý cukor
1/2 KL
korenie čili

postup

1.
V hrnci na rozpálenom ohni opražíme do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, víno, med, worčestrovú omáčku, ocot, horčicové semienka, mleté korenie a soľ. Privedieme ju k varu, znížime teplotu a na miernom ohni varíme cca 30 minút. Omáčka by mala byť hustá.
 
2.
Odstránime ju ohňa, rozmixujeme a vrátime naspäť. Prilejeme vodu, džem, zázvor, hnedý cukor a čili korenie. Zmes necháme opäť prejsť varom, potom ju stihneme z ohňa a prelejeme do pohárov.
3.
Táto omáčka je vhodná na kuracie, hovädzie mäso a do vegetariánskych hamburgerov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať