Pridať recept

Cestoviny Carbonara

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
slanina
1 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnaku
1/2 hrnček
biele víno
1/2 hrnček
kurací vývar
2 PL
petržlen
2 ks
vajce
1/2 hrnček
parmezán
250 g
cestoviny
2 PL
maslo
1 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na rozpálenom oleji. Vyberieme ju dierkovanou naberačkou von.
 
2.
Vo výpeku zo slaniny opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Zmes odložíme nabok.
3.
Do druhej panvice nalejeme biele víno, kurací vývar, pridáme slaninu, cibuľu a zmes necháme chvíľu povariť. Pridáme petržlen a do veľkej misy rozbijeme vajíčka, ktoré zmiešame s petržlenom a rozmiešame ich vidličkou.
4.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Ešte horúce cestoviny vložíme do vaječnej zmesi a zalejeme vínovou omáčkou. Pridáme maslo, soľ, korenie a cestoviny ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Marek56
19.10.2021 08:19 | |
+0 -0
toto je vsetko mozne len nie carbonara, mate tam ingrediencie ktore nemaju s crabonarou nic spolocne :)