Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hovädzie Stroganov

6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso
200 g
sterilizované šampiňóny
4 ks
kyslá uhorka
2 PL
tuk olej
2 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, korenie, hladká múka, cukor
3 KL
plnotučná horčica
1 kocka
hovädzí bujón
1 téglik
smotana kyslá

postup

Tento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie mäso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala iný druh hovädzieho masa. Jedávame ho s cestovinami. Veľmi nám chutí.
1.
Odblaníme si mäso, umyjeme a nakájame na rezančeky, alebo kocky. Na tuku rýchlo osmahneme, osolíme(nie veľa) a okoreníme.
2.
Nakrájame si cibule, uhorky a pripravíme si šampiňóny.
3.
Mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme na kocôčky nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
4.
Zaprášime múkou, podlejeme vývarom, alebo masoxom, pridáme štipku cukru, necháme prejsť varom.
5.
Do panvice vrátime mäso, pridáme nakrájané nakladané uhorky a dusíme.
6.
Nakoniec pridáme horčicu a kyslú smotanu, necháme povariť, ochutnáme a ak treba dosolíme.
7.
K tomuto jedlu sa hodia cestoviny, ja som zvolila špirály.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
thorsand
6.1.2016 14:11 | |
+6 -0
Mám niekoľko otázok k tomuto receptu... nejako mi to totiž... nechutilo... 1. Dal som si osmahnuť mäso (čo je to osmahnuť? proste som ho dal do rozpáleného oleja...), olej začal prskať všade na vôkol, skoro som pri tom zomrel... Začal som krájať cibuľu. 2. Mäso som vybral... bolo akési tvrdé a do panvice som dal cibuľku a šampióny... 3. Pridal som lyžicu múky (čo je to zaprášiť múkou?), vznikla mi akási lepivá hmota... 4. Vrátil som do panvice mäso a zalieval vodou... mäso je tvrdé ako podošva, čosi biele sa mi prilepilo na panvicu a prihára to... 5. ďalej som už nepokračoval... ste si istý, že takto sa robí stroganov?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...