Pridať recept

Nadstavovaná kaša

ingrediencie

800 g
zemiaky
100 g
krúpy
trochu
soľ
250 ml
mlieko
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
majorán
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
80 g
masť

postup

1.

Ošúpané zemiaky uvaríme v posolenej vode domäkka. Zvlášť uvaríme v posolenej vode krúpky.

 
2.

Zemiaky scedíme, popučíme a podľa potreby pridávame horúce mlieko a vymiešame na hladkú a hustú kašu. Premiešame ju s uvarenými krúpkami.

3.

Kašu ochutíme cesnakom rozotretý so soľou a majoránom a podľa chuti pridáme trocha mletého čierneho korenia. Na tanieri ju ozdobíme cibuľou opraženou na masti. Podávame napr. s párkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Krúpová polievka
Fantastické krúpy: Chutný a zdravý obed pre celú rodinu za lacný peniaz! Tieto netreba namáčať, sú takmer ihneď mäkké
Krúpy sú znovobjaveným zdrojom zdravia a dokážete z nich pripraviť fantastické pochúťky pre celú rodinu...