Pridať recept

Krémové hubové cestoviny s karamelizovanou cibuľkou

Krémové hubové cestoviny s karamelizovanou cibuľkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
1 štipka
soľ
1 PL
balzamico
1 PL
olivový olej
10 ks
šampiňóny
250 g
cestoviny
2/3 hrnčekov
smotana
1/3 hrnček
mlieko
1 hrnček
strúhaný parmezán
1 zväzok
jarná cibuľka

postup

1.
Na panvici rozpálime lyžicu olivového oleja na vysokej teplote. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju opečieme do zlatista. Potom teplotu znížime a na miernom ohni ju dusíme približne 10 minút. Dochutíme ju soľou a polejeme balzamikovým olejom.
 
2.
V druhej panvici na zvyšnom rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny so štipkou soli. Na miernom ohni ich dusíme približne 20 minút a občas premiešame. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
3.
K hubám pridáme cibuľku, primiešame smotanu, mliekom parmezán, jarnú cibuľku a podľa chuti soľ. Omáčku necháme prejsť varom, odstavíme ju, zmiešame s cestovinami a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať