Pridať recept

Marinara cestoviny

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnaku
2 konzervy
lúpané paradajky
2 PL
čerstvá bazalka
1/4 hrnček
červené víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
250 g
cestoviny
podľa chuti
strúhaný parmezán

postup

1.
Na panvici s rozpáleným olejom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme lúpané paradajky, nasekanú bazalku, červené víno a omáčku na miernom ohni varíme približne pol hodiny.
 
2.
Potom omáčku prelejeme do mixéra, rozmixujeme na pyré a nalejeme naspäť do panvice. Dochutíme ju soľou a korením podľa vlastnej chuti. Medzitým uvaríme cestoviny v slanej vriacej vode al dente. Scedíme ich, uložíme na tanier a prelejeme omáčkou. Podávame samotné alebo posypané strúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať