Pridať recept

Mušličky plnené ricottou s paradajkovou omáčkou

Mušličky plnené ricottou s paradajkovou omáčkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cestoviny:

9 ks
Manicotti mušličky na plnenie
1 PL
olivový olej
1 hrnček
strúhaný parmezán
1 hrnček
syr Ricotta

Omáčka:

2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnaku
2 konzervy
lúpané paradajky
1 PL
bazalka
1/2 hrnček
červené víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V miske zmiešame syr Ricottu, strúhaný parmezán, olej a štipku soli. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zvyčajne od doby varenia cca 10 minút. Scedíme ich, necháme vychladnúť a naplníme pripravenou syrovou zmesou.
 
2.
Medzitým na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme lúpané paradajky, bazalku, červené víno a zmes na miernom ohni varíme približne 30 minút. Uvarenú omáčku dochutíme soľou, korením a podávame s plnenými cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať