Pridať recept

Tekvicové ravioli

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1/4 hrnček
hladká múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Tekvicová plnka:

1/2 ks
tekvicové pyré
2 PL
hnedý cukor
1/8 KL
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Maslová omáčka:

1/2 ks
maslo
2 PL
balzamikový ocot
1 PL
hnedý cukor

postup

1.
Najskôr zmiešame múku so soľou. Vajíčko rozmiešame s horúcou vodou a obe zmesi spolu vymiešame na hladké cesto. Nemalo by byť ani lepkavé, ani príliš suché. Hotové cesto zabalíme do fólie a vložíme na chvíľu do chladničky.
 
2.
Tekvicové pyré rozmixujeme s hnedým cukrom, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve rovnaké časti a každé z nich rozvaľkáme na približne rovnakú veľkosť. Jednu časť cesta naplníme plnkou a urobíme kopčeky približne 5 cm od seba. Priložíme druhé cesto, povykrajujeme ravioli a poriadne cesto popritláčame, aby plnka nevytiekla.
3.
Uvaríme ich vo vriacej vode so soľou. Scedíme a prelejeme horúcim maslom zmiešaným s balzamikovým octom a hnedým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať