Zemiakový guláš na pive
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
g
anglická slanina
2
PL
olej
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
250
g
bravčové pliecko
1
KL
mletá sladká paprika
400
ml
svetlé pivo
750
g
zemiaky
4
ks
paradajka
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
KL
majorán
200
g
sterilizovaná kukurica
podľa chuti
jemná nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Nadrobno pokrájanú slaninu opražíme na oleji s pokrájanou cibuľou a cesnakom, pridáme na kocky pokrájané mäso a za častého miešania opečieme. Posypeme mletou paprikou, premiešame, podlejeme pivom a prikryté pomaly dusíme asi 10 min.
2.
Pridáme ošúpané zemiaky pokrájané na kocky a na plátky pokrájané paradajky, posolíme, pokoreníme a za občasného miešania a podlievania dusíme domäkka.
3.
Nakoniec pridáme scedenú kukuricu, majorán a ešte krátko prehrejeme. Guláš podávame nasekanou petržlenovou vňaťou s chlebom alebo bagetou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.