Hranolky zo sladkých zemiakov
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
sladké zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie
postup
1.
Ošúpané sladké zemiaky (bataty) pokrájame na rovnako veľké hranolky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min. odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Vkladáme ich do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme takmer domäkka.
3.
Predpražené hranolky vyberieme, dáme odkvapkať a prikryté odložíme nabok. Tesne pred podávaním ich dopražíme v rozohriatom oleji dozlatista.
4.
Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.