Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hranolky zo sladkých zemiakov

ingrediencie

1 kg
sladké zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Hranolčeky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme takmer domäkka.
3.
Predpražené hranolčeky vyberieme, dáme odkvapkať a prikryté odložíme nabok. Tesne pred podávaním ich dopražíme v rozohriatom oleji dozlatista. Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec hranolčeky posolíme a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...