Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hranolky zo sladkých zemiakov

ingrediencie

1 kg
sladké zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Hranolčeky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme takmer domäkka.
3.
Predpražené hranolčeky vyberieme, dáme odkvapkať a prikryté odložíme nabok. Tesne pred podávaním ich dopražíme v rozohriatom oleji dozlatista. Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec hranolčeky posolíme a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...