Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hranolky zo sladkých zemiakov

ingrediencie

1 kg
sladké zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Hranolčeky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme takmer domäkka.
3.
Predpražené hranolčeky vyberieme, dáme odkvapkať a prikryté odložíme nabok. Tesne pred podávaním ich dopražíme v rozohriatom oleji dozlatista. Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec hranolčeky posolíme a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...