Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-mrkvový šalát s hluchavkou

ingrediencie

1 ks
mrkva
1 ks
jablko
1 PL
hrozienka
1 stonka
mladá hluchavka biela
1 PL
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
1 ČL
med
1 ČL
sezamové semienka

postup

Hluchavka biela je liečivá bylina, ktorá sa svojimi listami podobá na pŕhľavu, no nepŕhli.
Hrozienka namočíme do vody na 15 minút. Stredne veľkú mrkvu očistíme a narežeme na úzke hranolčeky. Jablko rozpolíme, vyberieme jadierka a narežeme na plátky. Lístky hluchavky otrháme a nasekáme. Všetko dáme do nádoby. Z olivového oleja, citrónovej šťavy a medu si pripravíme zálievku, ktorou polejeme šalát. Vrch posypeme sezamovými semienkami a zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.