Pridať recept

Jarný šalát s púpavou

4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
reďkovka
1 ks
malý hlavkový šalát
1 hrsť
mladé púpavové listy
1 hrsť
kvety sedmokrások
2 ks
vajcia na tvrdo
2 PL
olivový olej
2 ČL
citrónová šťava
1 ČL
francúzska horčica
1 štipka
soľ

postup

Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, a je ich na jar všade dosť.
Lista šalátu a púpav umyjeme. Púpavové narežeme na drobno, šalátové natrháme na menšie kúsky. Reďkovky nakrájame na tenké plátky, vajíčka narežeme na štvrťky. Dáme do misy, zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, horčice a soli. Necháme chvíľu odležať. Pred podávaním posypeme sedmokráskovými kvetmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
11.5.2015 16:35 | |
+2 -0
Blahoželám k výhre 3:)