Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Černicová bábovka

12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
200 g
cukor práškový
100 g
tuk na pečenie maslo
100 ml
mlieko
3 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
200 g
černice kompót
podľa chuti
tuk a múka na vysypanie formy, cukor na posypanie

postup

Bábovka s ovocím nikdy neurazí.
3.
Pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko, vymiešame cesto.
5.
Obalíme ich v detskej krupici, alebo v hrubej múke. Pridáme ich do cesta. Zľahka premiešame, aby sa nerozpadli.
6.
Pripravíme si bábovkovú formu, vymažeme a posypeme hrubou múkou. Cesto dáme do formy.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po upečení bábovku dáme von z formy, ja mám uzavierateľnú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...