Pridať recept

Hranolky z polenty

ingrediencie

2 hrnčeky
mlieko
2 hrnčeky
voda
1,5 hrnčeky
polenta
1 KL
soľ
1/2 hrnček
strúhaný parmezán
1/4 hrnček
rozpustené maslo

postup

1.
Mlieko s vodou privedieme vo veľkom hrnci k varu. Pomaly nasypeme polentu za stáleho miešania. Dochutíme ju soľou a miešame, dokým nebude hustá.
 
2.
Potom vmiešame strúhaný parmezán, polentu odstránime z ohňa a natrieme na plech a vložíme na hodinu do chladničky. Potom ju vyberieme nakrájame na hranolky, potrieme rozpusteným maslom, dochutíme soľou a vložíme piecť do rúry na cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cukety v polente, rýchly obed z ryže a šošovice
Cuketa v polente a skvelá ryža
Polenta je kukuričná krupica, z ktorej sa robí skvelá kaša. Najmä v Taliansku je veľmi obľúbená a tam som sa...
Americke jedlo kuchyna
Americká kuchyňa: Zmes všetkých!
Tradičná americká kuchyňa bola vo svojej prvej etape vývoja formovaná indiánskou kuchyňou. Prví prisťahovalci...
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
Veľká štúdia o hranolkách: Pozor na depresiu a úzkosti
Veľká štúdia o hranolčekoch priniesla prekvapivé zistenia: Pozor na depresiu a úzkosti!
Jedlo, ktoré milujú malí aj veľkí. Smažených hranolčekov akoby nikdy nebolo dosť a po tejto fastfoodovej...
Belgické hranolčeky
Belgické hranolčeky: Keď ich vyskúšate, nikdy nebudete chcieť iné
Slováci často zvyknú označovať naše klasické vyprážané hranolky ako belgické. V skutočnosti ich proces...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...