Zemiakové kolieska v pivnom cestíčku
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
trochu
hladká múka
trochu
svetlé pivo
2
ks
vajce
1
PL
olej
trochu
olej na vyprážanie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Ošúpané menšie zemiaky uvaríme v posolenej vode takmer domäkka. Vychladnuté ich pokrájame na plátky.
2.
Z múky, piva, vajec, oleja a štipky soli pripravíme hustejšie cestíčko, do ktorého namáčame zemiaky a v rozohriatom oleji ich vyprážame dozlatista.
3.
Zemiakové kolieska ozdobíme s petržlenovou vňaťou, podávame ako prílohu alebo pohostenie k pivu či vínu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.