Pridať recept

Zemiaková musaka

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej na vymastenie
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
mleté bravčové mäso
1 strúčik
cesnaku
1/2 KL
mletá sladká paprika
trochu
mleté čierne korenie
100 ml
vývar
200 ml
smotana
2 ks
vajce

postup

1.

Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky, posolíme ich a polovicu rozložíme do vymastenej zapekacej misy.

 
2.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme dohneda. Ochutíme ho pretlačeným cesnakom, paprikou, posolíme, pokoreníme a rozložíme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými  zemiakmi, posolíme ich a podlejeme vývarom.

3.

V predhriatej rúre misu prikryjeme a dusíme asi 20 min. Pred dokončením ju odokryjeme, zalejeme smotanou s rozšľahanými vajcami a necháme zapečieť dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať