Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiaková musaka

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej na vymastenie
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
mleté bravčové mäso
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
mletá sladká paprika
trochu
mleté čierne korenie
100 ml
vývar
200 ml
smotana
2 ks
vajce

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky, posolíme a polovicu rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme dohneda. Ochutíme pretlačeným cesnakom, paprikou, posolíme, pokoreníme a rozložíme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými plátkami zemiakov, posolíme a podlejeme vývarom.
3.
V predhriatej rúre prikryté dusíme asi 20 min. Potom zalejeme smotanou s rozšľahanými vajcami a bez pokrievky zapečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.