Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiaková musaka

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej na vymastenie
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
mleté bravčové mäso
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
mletá sladká paprika
trochu
mleté čierne korenie
100 ml
vývar
200 ml
smotana
2 ks
vajce

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky, posolíme a polovicu rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme dohneda. Ochutíme pretlačeným cesnakom, paprikou, posolíme, pokoreníme a rozložíme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými plátkami zemiakov, posolíme a podlejeme vývarom.
3.
V predhriatej rúre prikryté dusíme asi 20 min. Potom zalejeme smotanou s rozšľahanými vajcami a bez pokrievky zapečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?