Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiaková musaka

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej na vymastenie
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
mleté bravčové mäso
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
mletá sladká paprika
trochu
mleté čierne korenie
100 ml
vývar
200 ml
smotana
2 ks
vajce

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky, posolíme a polovicu rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme dohneda. Ochutíme pretlačeným cesnakom, paprikou, posolíme, pokoreníme a rozložíme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými plátkami zemiakov, posolíme a podlejeme vývarom.
3.
V predhriatej rúre prikryté dusíme asi 20 min. Potom zalejeme smotanou s rozšľahanými vajcami a bez pokrievky zapečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...