Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahňacia musaka

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej na vymastenie
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
mleté jahňacie mäso
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
mletá sladká paprika
trochu
mleté čierne korenie
100 ml
vývar
200 ml
smotana
2 ks
vajce

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky, posolíme a polovicu rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme dohneda. Ochutíme pretlačeným cesnakom, paprikou, posolíme, pokoreníme a rozložíme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými plátkami zemiakov, posolíme a podlejeme vývarom.
3.
V predhriatej rúre prikryté dusíme asi 20 min. Potom zalejeme smotanou s rozšľahanými vajcami a bez pokrievky zapečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.