Pridať recept

Jahňacia musaka

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej na vymastenie
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
mleté jahňacie mäso
1 strúčik
cesnaku
1/2 KL
mletá sladká paprika
trochu
mleté čierne korenie
100 ml
vývar
200 ml
12% smotana na varenie
2 ks
vajce

postup

1.

Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky, posolíme a polovicu rozložíme do vymastenej zapekacej misy.

 
2.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme jahňacie mäso a opečieme dohneda. Ochutíme pretlačeným cesnakom, paprikou, posolíme, pokoreníme a rozložíme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými plátkami zemiakov, posolíme a podlejeme vývarom.

3.

V predhriatej rúre ich prikryté dusíme asi 20 min. Potom zalejeme smotanou s rozšľahanými vajcami a bez pokrievky zapečieme dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať