Pridať recept

Placky zo sladkých zemiakov

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
topinambur
200 g
mrkva
150 g
zeler
2 ks
vajce
2 PL
hladká múka
1 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Topinambury, zeler a mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zelenine pridáme vajíčka, múku, strúhanku, zmes dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
 
2.
V panvici rozpálime olej a lyžicou alebo naberačkou zo zmesi postupne odoberáme po častiach cesto. Spravíme z neho na panvici placku, ktorú opečieme z oboch strán do zlatista. Upečené placky ukladáme na tanier s papierovou servítkou, aby vypila prebytočný olej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Nahraďte ním zemiaky. Je zdravší, chráni črevá, znižuje hladinu cukru
Nahraďte ním zemiaky. Je zdravší, chráni črevá, znižuje hladinu cukru
Zemiak je tradičná a obľúbená zelenina, ale nemusíme ho jesť stále. Aby sme si spestrili jedálniček, môžeme...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...