Pridať recept

Mr. "Sunny side up" burger

Mr. "Sunny side up" burger
Zdroj: Hellmanns_tatarska_omacka

ingrediencie

360 g
predné hovädzie
podľa chuti
soľ
trochu
korenie
4
syr cheddar
2 PL
ostrá horčica
2 ks
vajce
2 ks
stredne veľká cibuľa
trochu
maslo
40 g
med
2 PL
tatárska omáčka Hellmann‘s
4 lístky
hlávkový šalát
2 ks
pečivo na burger
4 ks
paradajky
1 ks
plechovka krájaných paradajok
2 PL
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
1 ks
červená chilli paprička
1 ks
limetka
trochu
cukor

postup

1.
Mäso pomeľte na stroji, dajte ho do misy, pridajte horčicu a korenie.
 
2.
Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte 2 pekné burgre, ktoré budú o trošku väčšie jako burgrové žemle. Po chvíľke ich opečte na grile alebo panvici z každej strany zhruba 6 – 8 minút. Upečené burgre posoľte a nechajte odpočinúť.
3.
Cibuľu nakrájate na kolieska, osmažte na panvici s kúsom masla a soľou. Keď cibuľka zosklovatie, pridajte med a opečte do zlata.
4.
Vezmite si hlbšiu panvicu, v ktorej zmiešate plechovku paradajok, nakrájané paradajky, najemno nakrájanú chilli papričku, paradajkový pretlak, nasekanú cibuľu, soľ a korenie. Zmes privedťe do varu a varte, kým nezhustne. Dochuťte troškou cukru a limetkovej šťavy.
5.
Medzitým si pripravte z vajec volské oká a opečte rozkrojené žemle z vnútornej strany.
6.
Vezmite spodnú časť žemle, pomažte ju tatárskou omáčkou, pridajte plátok hlávkového šalátu, lyžicu tatárskej omáčky, upečený burger, pripravenú chilli omáčku, dozlata upečenú cibuľku a navrch položte volské oko. Nakoniec prikryte vrchnou časťou žemle pomazanej s Hellmann’s tatárskou omáčkou. Podávajte s veľkou porciou domácich hranoliek.
7.
Tip: Pokiaľ nemáte čas na prípravu chilli omáčky, vyskúšajte Hellmann’s grilovaciu omáčku Chilli sauce!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať