Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakovo-mrkvové placky

ingrediencie

600 g
zemiaky
200 g
mrkva
10 ml
mlieko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 KL
mletá rasca
4 strúčiky
cesnak
1 KL
majorán
2 ks
vajce
100 g
hladká múka
trochu
olej na praženie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno a pokvapkáme horúcim mliekom, aby nestmavli. Mrkvu očistíme a postrúhame, pridáme k zemiakom. Posolíme, pokoreníme, ochutíme rascou, prelisovaným cesnakom a majoránom. Pridáme vajce a toľko múky, aby sme získali stredne husté cesto.
2.
Do panvice s rozohriatym olejom dáme cesto, upravíme ho obrátenou stranou lyžice na placku, povrch vyhladíme a z oboch strán upražíme dozlatista.
3.
Placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.