Zemiakovo-jablkové placky
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
10
ml
mlieko
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
100
g
hladká múka
trochu
olej na praženie
2
ks
jablko
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno a pokvapkáme horúcim mliekom, aby nestmavli. Do zemiakov postrúhame 2 ošúpané jablká. Posolíme, pokoreníme. Pridáme vajce a toľko múky, aby sme získali stredne husté cesto.
2.
Do panvice s rozohriatym olejom dáme cesto, upravíme ho obrátenou stranou lyžice na placku, povrch vyhladíme a z oboch strán upražíme dozlatista.
3.
Placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.