Lokše so slaninou a oškvarkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky uvarené v šupke
podľa chuti
soľ
150
g
hladká múka
trochu
masť
podľa chuti
oškvarky
podľa chuti
slanina
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, po vychladnutí postrúhame, posolíme a postupne vmiešame toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
2.
Z cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske placky a na suchej teflonovej panvici alebo na liatinovej platničke na plynovom horáku ich z oboch strán opečieme dozlatista.
3.
Hotové lokše pomastíme masťou alebo roztopeným maslom a ihneď podávame s oškvarkami a nakrájanou slaninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.