Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladké zemiakové lokše

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
trochu
cukor
150 g
hladká múka
trochu
maslo na pomastenie

postup

1.

Uvarené zemiaky ošúpeme, po vychladnutí postrúhame, osladíme a postupne vmiešame toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.

2.

Z cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske placky a na suchej teflonovej panvici alebo na liatinovej platničke na plynovom horáku ich z oboch strán opečieme dozlatista.

3.

Hotové lokše pomastíme roztopeným maslom a ihneď podávame. Ozdobíme lekvárom, pudingom, alebo ovocnou výživou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...