Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladké zemiakové lokše

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
trochu
cukor
150 g
hladká múka
trochu
maslo na pomastenie

postup

1.

Uvarené zemiaky ošúpeme, po vychladnutí postrúhame, osladíme a postupne vmiešame toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.

2.

Z cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske placky a na suchej teflonovej panvici alebo na liatinovej platničke na plynovom horáku ich z oboch strán opečieme dozlatista.

3.

Hotové lokše pomastíme roztopeným maslom a ihneď podávame. Ozdobíme lekvárom, pudingom, alebo ovocnou výživou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.